Buy tickets now!

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

UEC BMX European Cup op Papendal in 2021

14 December 2020

Papendal heeft voor 2021 een UEC BMX European Cup toegewezen gekregen. Dat heeft de European Cycling Union (UEC) bekendgemaakt. De Europese wedstrijd wordt op Papendal gehouden in het weekend van 21, 22 en 23 mei 2021.

De UEC BMX European Cup wedstrijden (voorheen EK-ronden) vinden plaats door heel Europa. Naar verwachting verschijnen er 1.200 BMX’ers aan de start, in uiteenlopende leeftijden vanaf 7 jaar oud t/m 45+. In aanloop naar de European Cup op Papendal eind mei, worden er wedstrijden verreden in Italië (ronde 1 en 2) en België (ronde 3 en 4).

Voor de organisatie van de UEC BMX European Cup op Papendal wordt samengewerkt met de KNWU. De Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

Tijdens de European Cup op Papendal wordt naast de BMX-baan het Urban Framed Festival georganiseerd. Natuurlijk vinden activiteiten plaats volgens de dan geldende COVID-19 richtlijnen van het RIVM.

Jochem Schellens, directeur Papendal: “We hebben afgelopen oktober met het NK laten zien dat we op veilige wijze een BMX-wedstrijd kunnen organiseren. In aanloop naar het WK BMX dat in augustus 2021 op Papendal plaatsvindt, is deze European Cup een goede gelegenheid om ervaring op te doen met een groter deelnemersveld.”

BMX’ster Laura Smulders: “Het is voor ons heel belangrijk dat er internationale wedstrijden georganiseerd worden in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. In deze corona-tijd waarin reizen lastig is, is het extra waardevol dat deze wedstrijd dichtbij huis georganiseerd wordt. Daarnaast is dit ook voor de breedtesport een mooie kans om alvast de WK-baan te leren kennen.”

WK BMX 2021
Het WK BMX wordt gehouden van 14 tot 22 augustus 2021. In totaal strijden er 3.500 BMX’ers om de wereldtitels, in diverse categorieën vanaf 8 jaar. De races op Papendal worden gecombineerd met diverse side-events, zowel in aanloop naar het evenement als tijdens het kampioenschap. Voor de organisatie van het WK werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

Related tags

News